• Ca. 30 minutter
  • 6 personer

Disse store græske kødboller, kaldes keftedes. Når kødbollerne tilberedes med simring i tomatsauce, bliver de, Soudsoukakia. Du vælger helt selv, om du ønsker tomatsaucen, da den kan være lidt rigelig kraftig idet den er lavet på tomatpasta/puré. Til gengæld er tomatsaucen fyldt med antioxidanten, lykopen, som man får fra forarbejdede tomater i puréen.

Laver du de græske kødboller efter opskriften her, vil tomatsaucen give så fyldig og rig smag, at selv de der normalt ikke bryder sig om lammekød, opleve en fantastisk smag.

Kødbollerne kan også laves med andet kød, det er helt op til dig, men originalen fra Grækenland foreskriver lammekød.

Ingredienser til dine græske kødboller

 

Til kødbollerne

græske kødboller i tomatsauce med kanel, let opskrift900 g – 1kg hakket lammekød

1 løg, skåret i både

6 fed hvidløg, grofthakkede

1 tsk spidskommen

1 tsk ren kanel

½ tsk havsalt

1/4 tsk friskkværnet sort peber

 

Til saucen

15 ml olivenolie

1 løg, finthakket

4 fed hvidløg, most

900 g tomatpuré

1 kanelstang

Salt

Peber

Fremgangsmåde

Kødboller

Opvarm grillen/ovnen til ca. 180 grader. Mix lammekød, løg, hvidløg, spidskommen, kanel, salt og peber  i en food processor eller blender. Tænd/sluk, til du har en fast masse. Hæld massen ud på et spækbræt, form kødbollerne så de er ca. 6 cm i længden og 2,5 cm i bredden.

Læg kødbollerne på en bageplade, brun dem ca. 10 minutter på hver side, vend hver 3. minut. Bollerne skal have en gylden farve, og være gennembagt indvendigt.

 

Saucen

Varm olivenolien i en saucepande over medium varme. Hæld løg i panden, svits til de er gyldne, ca. 3-5 minutter.

Rør hvidløget ned i panden, vent til det frigiver sit aroma, ca. 1  minuts tid.

Hæld tomatpastaen/puréen ned i panden, tilføj salt, peber og kanelstang. Bring det i kog og skru derefter ned på lav varme.

Forsigtigt lægger du nu kødbollerne over i panden, vend dem i saucen så de er helt tildækket. Lad retten simre i ca. 20 minutter.

TIP
Hav en skål med vand stående ved din side, når du former kødbollerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *