• Ca. 10-15 minutter
  • 6-8 personer

Borlottibønnesuppen her, er en såkaldt minestra, en tyk og fyldig suppe, med mange ingredienser. I Italien, hvor bønnesuppen her stammer fra, bruger man endelsen -one, hvis der er tale om en særlig stor portion minestra.

boennesuppe fra italien zuppa di borlotti let opskrift

Ingredienser

1 spsk jomfru olivenolie

1 mellemstort løg

2 gulerødder, finthakkede

1 stilk selleri, finthakket

15 g bredbladet persille, hakket

6 fed hvidløg hakkede

200 g revet kål

1 stor kartoffel, skrællet og skåret i bidder

2 liter hønsefond med lavt natriumindhold

2 squash, skrællede og skåret i bidder

2 store tomater, hakkede

225 g haricot verts, skåret i bidder

400 g borlottibønner, gerne økologiske

Halvsalt til tilsmagning

Friskkværnet sort peber til tilsmagning

60 g friskrevet Pecorino Romano (italisk ost), eller parmesan

 

Fremgangsmåde

1. Opvarm olie i en suppegryde, over medium varme. Tilføj løg, gulerødder og selleri, rør godt rundt. Sauter i 4-5 minutter, eller til mørt. Tilføj persille og hvidløg, lad det varme i et minuts tid yderligere.

2. Rør kartoffel, kål og hønsefond ned i blandingen. Skru helt op for varmen, så blandingen bringes i kog. Tilføj squash, tomater, haricot verts, borlottibønner, salt og peber. Læg nu låg på gryden, sænk varmen, lad suppen simre i en god times tid, til grøntsagerne er godt møre.

3. Smag på suppen, tilføj krydderier eller salt/peber hvis nødvendigt. Brug en suppeske til at føre halvdelen af suppen over i en blender, blend til du har en puré-agtig konsistens.

4. Hæld den blendede masse tilbage i suppegryden, pisk det godt sammen over høj varme. Server suppen varm, toppet med revet ost og evt. fuldkornsbrød.

 

Tip
For at gøre bønnesuppen vegetarisk, kan du erstatte hønsefond med grøntsagsfond.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *