• Ca. 60 minutter
  • 4 personer

Selv om du måske ikke er den store fiskespiser, men ved hvor sundt det er for dig, er denne opskrift på laks lige noget for dig. Det gode ved denne opskrift er, at den er utroligt universel samtidig med at være utroligt smagfuld. Du kan mere eller mindre selv bestemme hvilken type tilbehør du vil lægge til lakseportionerne, selv om der er sød sirup på toppen.

Personligt kan jeg godt lide at lave ovnbagte minikartofler med timian til, evt. suppleret med lidt frisk tomatsalat med friske økologiske tomater, olivenolie og basilikum.

OPSKRIFT PAA SIRUPSMARINEREDE LAKSEPORTIONER

Ingredienser

80 ml ahornsirup

2 spsk soyasauce

1 fed hvidløg, knust

½ tsk hvidløgssalt

1 nips sort peber

4 lakseportioner (ca. 400 g)

Fremgangsmåde

1. Rør sirup, soyasauce, hvidløg, hvidløgssalt og peber sammen i en skål.

2. Placer lakseportionerne i et ovnfast fad, dæk dem til med sirupsmarinaden og stil fadet i køleskabet i ca. 30 minutter, vendes 1 gang undervejs.

3. Forvarm ovnen til 200 grader.

4. Sæt det ovnfaste fad med laksen i den forvarmede ovn, bag ca. 20 minutter, udækket.

Server sirups-laksen som den er, eller kog evt. ris til og læg en klat persillesmør på toppen.

Næringsindhold:

Kcal: 265

Protein: 23,2 g

Kulhydrater: 14,1 g

Fedt: 12,4 g

– Mættet fedt: 2,5 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *