Aktivt kul og dets virkning

Aktivt kul er et potent og naturligt middel til at “fange” skadelige toksiner og kemikalier i kroppen, så de let kan skylles ud og kroppen ikke gen-absorberer dem. Aktivt kul kan være fremstillet af en række forskellige stoffer, men når det kommer til naturmedicinsk brug, er det vigtigt at du vælger en variation fremstillet af kokos eller andre naturlige ingredienser.

Aktivt kul er ikke blot en sikker og naturlig måde at behandle en række lidelser på, men bliver også anvendt på skadestuer over hele kloden, særligt i tilfælde af overdoser og forgiftninger.

Aktivt kul virker som sagt ved at fange toksiner og kemikalier, men hvordan? Aktivt kul absorberer ikke toksiner og stoffer, men sker via adsorption. Adsorption er en process hvor næringsstoffer, kemikalier og toksiner bindes i blodcirkulationen, altså hvor stoffer bindes og sættes på en fast overflade eller element.

Det aktive kuls porøse overflade har en negativ elektrisk ladning, som gør at positivt ladede toksiner binder sig til det.

Det er vigtigt at understrege, at aktivt kul og almindeligt kul som grillkul, ikke er det samme! Grillkul er spækket med kemikalier og toksiner, og bør aldrig indtages.

info om aktivt kul og dets virkning

8 grunde til at spise aktivt kul

Når du tager aktivt kul, er det vigtigt at du husker at drikke rigeligt med vand sideløbende, da det ellers kan forsage dehydrering. Desuden hjælper vand med at skylle kroppen igennem og gør det aktive kul mere effektivt i processen med at rense for toksiner.

Her har du 8 gode grunde til at bruge aktivt kul.

1. Naturlig tandblegning

Hvis dine tænder efterhånden er blevet gule og plettede af kaffe, te og vin, kan aktivt kul hjælpe. Aktivt kul hjælper nemlig med at blege tænderne, samtidig med at det forbedrer den orale hygiejne ved at ændre PH balancen i munden. På den måde hjælper aktivt kul med at forebygge huller i tænderne, dårlig ånde og sygdomme i gummerne.

Aktivt kul bleger tænderne på en naturlig måde ved, at fjerne belægninger af madrester og bakterier fra tandoverfladen.

Sådan gør du:

Gør tandbørsten våd og dyp den i lidt aktivt kul pulver. Børst tænderne som du normalt gør, hav dog ekstra fokus på de områder med belægninger. Skyl munden grundigt flere gange, indtil dit spyt er helt rent igen.

Vigtigt:

Før du anvender aktivt kul til tandbørstning, er det vigtigt at du passer på i forhold til tøj og vask. Kul-pulveret vil sætte pletter hvis det spildes.

2. Forhindrer gas og oppustethed

Føler du dig til tider opsvulmet og oppustet efter et måltid eller bare et par kopper kaffe? Forskere har for længst fundet ud af, at aktivt kul både kan forhindre at du bliveroppustet, samtidig med at det forhindrer gas (hårde prutter). Nogle madvarer, f.eks. kål, broccoli, rosenkål, har tendens til at producere mere gas end andre fødevarer.

For at stoppe gas og oppustning, bland 500 mg aktivt kul-pulver i et glas vand og drik det 1 time før måltidet. Skyl gerne efter med et ekstra glas vand i forlængelse. Kul-pulveret vil nu være klar til at tage imod, og binde de stoffer der typisk giver gas og oppustethed.

3. Renser skimmelsvamp i kroppen

De fleste mennesker tænker ikke på, at skimmelsvamp er en sygdom der kan vokse indeni kroppen. Aktivt kuls evne til at “fange” og skille sig af med skadelige stoffer i kroppen, gør det til et super naturligt middel til rensning af skimmelsvamp.

Skimmelsvamp er yderst farligt for os, og ofte kan det slet ikke ses, da det gror indeni vægge, under gulve eller i mørke kælderrum. Symptomer på skimmelsvamp kan være, nyseri, udslæt, øjne der løber i vand, hosten eller tunge hovedpiner, der ikke kan forklares af andre årsager.

Læs mere om skimmelsvamp og hvordan du selv kan teste dit hjem her

4. Behandler alkoholforgiftning og forebygger tømmermænd

Alkoholforgiftning er en betegnelse for en alkohol-overdosis, altså når du har drukket alt for meget på alt for kort tid. Kroppen kan ikke følge med og nå at nedbryde alkoholen og skille sig af med den, hvilket fører til forhøjet alkoholpromille.

Mens aktivt kul ikke selv absorberer alkohol, hjælper det med hurtigt at fjerne andre syrer fra kroppen, der skaber forgiftninger. Alkohol er sjældent drukket i sin rene form (heldigvis), men opblandes med unaturlige sødestoffer, farvestoffer og kemikalier. Aktivt kul behandler forgiftninger ved at fjerne disse kemikalier og stoffer.

Når aktivt kul indtages sammen med alkohol, har flere videnskabelige undersøgelser vist, at det kan reducere alkoholkoncentrationer samt promille væsentligt.

5. Sund hud og acne-kur

ingredienser du skal spise for sundt haar og hud Aktivt kul er en protagonist når det kommer til at holde huden ren og sund, faktisk er det et af de bedste midler mod insektbid og udslæt.

Bliver du bidt af en myg eller stukket af en bi, skal du blot blande en kapsel aktivt kul med en spsk kokosolie, og smøre det på det berørte område af huden. Smør ca. en gang hver halve time, indtil kløen og ubehaget er forsvundet. Brug gerne vatrondeller eller lignende, da aktivt kul sætter pletter på alt det kommer i nærheden af.

For en effektiv og naturlig acne-behandling, mix 1 aktiv kul kapsel med 2 tsk aloe vera gel og smør det ind i det inficerede område. Lad det tørre og rens derefter godt igennem. Det aktive kul binder urenhederne og syrene der skaber acne, så du let kan få det ud af huden.

6. Renser fordøjelsessystemet

Aktivt kul hjælper med at styrke dit fordøjelsessystem ved, at fjerne toksiner der forsager allergiske reaktioner, oxidativ skade og svækket immunforsvar. Ved at fjerne nogle af disse toksiner fra dit system, vil du opleve færre smerter, forhøjet energiniveau samt bedre mental styrke.

Toksindannelser i kroppen opstår typisk pga. f.eks. pesticider i fødevarer eller svamp i luften i hjemmet. Disse toksindannelser er en enorm byrde for kroppen, hvorfor det er vitalt at du renser kroppen en gang imellem.

For at rense fordøjelsessystemet for toksiner, tag 10 gram aktivt kul ca. halvanden time før hvert måltid, i to dage. I rensningsprocessen, spis udelukkende økologisk.

7. Anti-aging

Aktivt kul beskytter mod cellulær skade på nyrer og lever, ligesom det bidrager til sunde binyrer. Som nævnt tidligere, hjælper aktivt kul med at binde og udskylle skadelige toksiner fra kroppen.

Vi udsættes dagligt for toksiner fra fødevarer, på arbejdspladsen og måske i hjemmet, der fremmer aldringsprocessen, fordi de forsager skade på vores organer og hud.

Tag to aktivt kul kapsler hver dag, efter indtagning af ikke-økologiske madvarer, tunge måltider eller efter kontakt med andre toksiner. Dette vil hjælpe dig til en bedre kognitiv funktion, reducering i hjernetåge, sundere lever og nyrer samt sundere fordøjelsessystem.

8. Reducerer højt kolesterol

Flere studier og videnskabelige undersøgelser, har påvist at aktivt kul reducerer dårligt kolesterol (LDL) samtidig med at det øger det gode kolesterol (HDL). Et bestemt studie viste, at på blot 4 uger kunne aktivt kul nedbringe det samlede kolesterolniveau med hele 25%, hvoraf LDL kolesterol blev reduceret med 41% og HDL kolesterol blev øget med 8%.

 

Bivirkninger ved aktivt kul

De formål med aktivt kul vi har nævnt her på siden, er overordnet set uskadelige og naturlige for alle mennesker. Dog er det altid en god idé, at være opmærksom på, og tage højde for, eventuelle sygdomme som indre blødninger, blokader, kronisk dehydrering, langsom fordøjelse eller nylige operationer i maveregionen, som alle kan påvirke måden aktivt kul virker på.

Desuden kan aktivt kul i visse tilfælde skabe uro i forbindelse med indtagning af receptpligtige medikamenter. Tag aktivt kul 90 minutter til 2 timer før måltider, kosttilskud og receptmedicin.

KLAR TIL AT PRØVE AKTIVT KUL?

KØB HER